En riktigt krämig och god gräddglass med riktigt mycket blåbär, med en hint av citron, vanilj och kanel. Denna glass, precis som mina andra glassar, görs helt utan glassmaskin och använder den hemliga ingrediensen sötad kondenserad mjölk istället.
Om du vill göra glassen vegansk, går det bra att använda Oatly iMat Visp istället för vispgrädde och koka egen vegansk sötad kondenserad mjölk på Oatly iKaffe.

Koka upp blåbär i en kastrull.
Låt blåbär småkoka i 15 minuter.
Mixa kokta blåbär till en slät smet med en stavmixer.
Blanda ner florsocker, vaniljsocker och mald kanel i blåbärssmeten.
Låt blåbärssmeten svalna helt.
Vispa grädden till mjuka toppar med elvisp i en medelstor bunke.
Häll ner kondenserad mjölk, citronsaft och svalnad blåbärssmet i en stor bunke och vispa samman.
Vänd ner den vispade grädden i den stora bunken och rör varsamt ihop med övriga ingredienser till en jämn smet.
Häll upp glassmeten i frysburkar med lock, jag brukar paketera i volymer á 1,5 liter. Grundreceptet ger ca 1,5 liter glass.
Ställ in glassen i frysen och låt frysa i minst 6 timmar, gärna över natten.
Låt gärna tina i 5 - 10 minuter i rumstemperatur innan servering.
Ingredienser
Instruktioner
Koka upp blåbär i en kastrull.
Låt blåbär småkoka i 15 minuter.
Mixa kokta blåbär till en slät smet med en stavmixer.
Blanda ner florsocker, vaniljsocker och mald kanel i blåbärssmeten.
Låt blåbärssmeten svalna helt.
Vispa grädden till mjuka toppar med elvisp i en medelstor bunke.
Häll ner kondenserad mjölk, citronsaft och svalnad blåbärssmet i en stor bunke och vispa samman.
Vänd ner den vispade grädden i den stora bunken och rör varsamt ihop med övriga ingredienser till en jämn smet.
Häll upp glassmeten i frysburkar med lock, jag brukar paketera i volymer á 1,5 liter. Grundreceptet ger ca 1,5 liter glass.
Ställ in glassen i frysen och låt frysa i minst 6 timmar, gärna över natten.
Låt gärna tina i 5 - 10 minuter i rumstemperatur innan servering.
0 comments on “Blåbärsglass”Add yours →