Blåbärsglass

Krämig glass med blåbärssmak. Ger ca 1,5 liter glass.

En riktigt krämig och god gräddglass med riktigt mycket blåbär, med en hint av citron, vanilj och kanel. Denna glass, precis som mina andra glassar, görs helt utan glassmaskin och använder den hemliga ingrediensen sötad kondenserad mjölk istället.

Om du vill göra glassen vegansk, går det bra att använda Oatly iMat Visp istället för vispgrädde och koka egen vegansk sötad kondenserad mjölk på Oatly iKaffe.

KategoriSvårighetsgradMedelsvår
mängd10 portioner
Förberedelsetid1 timmeTillagningstid6 timmar
 600 g blåbär
 1 msk florsocker
 1 krm mald kanel
 500 ml vispgrädde (36%)
 1 tsk vaniljsocker
 1 burk sötad kondenserad mjölk (à 397 g)
 2 tsk citronsaft
1

Koka upp blåbär i en kastrull.

2

Låt blåbär småkoka i 15 minuter.

3

Mixa kokta blåbär till en slät smet med en stavmixer.

4

Blanda ner florsocker, vaniljsocker och mald kanel i blåbärssmeten.

5

Låt blåbärssmeten svalna helt.

6

Vispa grädden till mjuka toppar med elvisp i en medelstor bunke.

7

Häll ner kondenserad mjölk, citronsaft och svalnad blåbärssmet i en stor bunke och vispa samman.

8

Vänd ner den vispade grädden i den stora bunken och rör varsamt ihop med övriga ingredienser till en jämn smet.

9

Häll upp glassmeten i frysburkar med lock, jag brukar paketera i volymer á 1,5 liter. Grundreceptet ger ca 1,5 liter glass.

10

Ställ in glassen i frysen och låt frysa i minst 6 timmar, gärna över natten.

11

Låt gärna tina i 5 - 10 minuter i rumstemperatur innan servering.

Ingredienser

 600 g blåbär
 1 msk florsocker
 1 krm mald kanel
 500 ml vispgrädde (36%)
 1 tsk vaniljsocker
 1 burk sötad kondenserad mjölk (à 397 g)
 2 tsk citronsaft

Instruktioner

1

Koka upp blåbär i en kastrull.

2

Låt blåbär småkoka i 15 minuter.

3

Mixa kokta blåbär till en slät smet med en stavmixer.

4

Blanda ner florsocker, vaniljsocker och mald kanel i blåbärssmeten.

5

Låt blåbärssmeten svalna helt.

6

Vispa grädden till mjuka toppar med elvisp i en medelstor bunke.

7

Häll ner kondenserad mjölk, citronsaft och svalnad blåbärssmet i en stor bunke och vispa samman.

8

Vänd ner den vispade grädden i den stora bunken och rör varsamt ihop med övriga ingredienser till en jämn smet.

9

Häll upp glassmeten i frysburkar med lock, jag brukar paketera i volymer á 1,5 liter. Grundreceptet ger ca 1,5 liter glass.

10

Ställ in glassen i frysen och låt frysa i minst 6 timmar, gärna över natten.

11

Låt gärna tina i 5 - 10 minuter i rumstemperatur innan servering.

Notes

Blåbärsglass

0 comments on “BlåbärsglassAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.