En riktigt krämig och god gräddglass med kaffesmak. Denna glass, precis som mina andra glassar, görs helt utan glassmaskin och använder den hemliga ingrediensen sötad kondenserad mjölk istället.
Om du vill äta glassen, men inte vill göra den själv går den också att köpa i Widehems Trädgårdscafé på Öland.
Om du vill göra glassen vegansk, går det bra att använda Oatly iMat Visp istället för vispgrädde och koka egen vegansk sötad kondenserad mjölk på Oatly iKaffe.

Brygg extra starkt kaffe och låt svalna helt.
Vispa grädden till mjuka toppar med elvisp i en medelstor bunke.
Häll ner kondenserad mjölk, vaniljsocker och svalnat extra starkt kaffe i en stor bunke och vispa samman.
Vänd ner den vispade grädden i den stora bunken och rör varsamt ihop med övriga ingredienser till en jämn smet.
Häll upp glassmeten i frysburkar med lock, jag brukar paketera i volymer á 1,5 liter. Grundreceptet ger ca 1,5 liter glass.
Ställ in glassen i frysen och låt frysa i minst 6 timmar, gärna över natten.
Låt gärna tina i 5 - 10 minuter i rumstemperatur innan servering.
Ingredienser
Instruktioner
Brygg extra starkt kaffe och låt svalna helt.
Vispa grädden till mjuka toppar med elvisp i en medelstor bunke.
Häll ner kondenserad mjölk, vaniljsocker och svalnat extra starkt kaffe i en stor bunke och vispa samman.
Vänd ner den vispade grädden i den stora bunken och rör varsamt ihop med övriga ingredienser till en jämn smet.
Häll upp glassmeten i frysburkar med lock, jag brukar paketera i volymer á 1,5 liter. Grundreceptet ger ca 1,5 liter glass.
Ställ in glassen i frysen och låt frysa i minst 6 timmar, gärna över natten.
Låt gärna tina i 5 - 10 minuter i rumstemperatur innan servering.
0 comments on “Caffè latte-glass”Add yours →