Recept till mer än att baka

Clotted cream

Clotted cream är underbart till engelska scones och är en tjockare grädde som ursprungligen kommer från England. Här i Sverige är den svår att få tag i, men lätt att göra själv om du bara har lite framförhållning.

KategoriSvårighetsgradMedelsvår
mängd1 portion
Förberedelsetid1 timme 30 minuterTillagningstid12 timmar
 vispgrädde
1

Häll önskad mängd vispgrädde i en skål.

2

Låt vispgrädden sjuda i vattenbad utan lock i 1,5 timme.

3

Täck skålen med plastfolie och låt stå i kylen i minst 12 timmar.

4

Ta upp den tjocka gräddiga ytan med en sked och rör den smidig och slät.

Ingredienser

 vispgrädde
Clotted cream

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.