Brygga kaffet kallt, kan man göra det? Absolut! Genom att låta kaffet bryggas kallt i flera timmar frigör kaffebönornas naturliga smaker tydligare. Du får ett riktigt gott kaffe utan beska och med lite rundare och djupare karaktär. Passar lika bra att dricka som det är, utspätt, i en kaffedrink eller som smaksättare i bakning.
Om du inte använder allt kaffe direkt förvaras det bäst i en lufttät flaska i kylskåpet i några dagar.
Recept som använder kallbryggt kaffe hittar du här.

Lägg grovmalt kaffe i en pressobryggare.
Häll i kallt vatten och rör om.
Sätt på locket på pressobryggaren, men pressa inte ner silen.
Ställ i kylskåpet i minst 14 timmar.
Pressa ner silen i pressobryggaren.
Klart att servera!
Ingredienser
Instruktioner
Lägg grovmalt kaffe i en pressobryggare.
Häll i kallt vatten och rör om.
Sätt på locket på pressobryggaren, men pressa inte ner silen.
Ställ i kylskåpet i minst 14 timmar.
Pressa ner silen i pressobryggaren.
Klart att servera!
0 comments on “Kallbryggt kaffe”Add yours →