Utskriftsalternativ:

Kladdkaka

mängd8 portionerFörberedelsetid20 minuterTillagningstid20 minuter

Underbart god vegansk kladdkaka och görs snabbt och lätt. Recept för 8 bitar gjord i rund springform.

 175 g vegetabiliskt margarin
 40 g ljus sirap
 315 g strösocker
 40 g kakao
 180 g vetemjöl
 125 g Oatly iMat (havregrädde)
1

Sätt ugnen på 180°C varmluft, eller 200°C över- och undervärme.

2

Smält margarin och häll upp i en bunke.

3

Vispa i sirap och socker.

4

Sikta därefter ner kakao och hälften av mjöl under vispning.

5

Häll i hälften av havregrädden och vispa samman.

6

Vispa ner resterande mjöl.

7

Vispa ner resterande havregrädde.

8

Smörj och bröa en springform, ca 27 cm i diameter.

9

Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.

10

När du tar ut kakan kommer den verka väldigt lös och inte alls kakig, men när den sedan får stå en stund och svalna kommer den stelna till precis lagom kladdig konsistens.

Näringsinnehåll

8 portioner

Portionsstorlek