Veganska chokladbollar, havrebollar, kokosbollar eller pärlbollar? Kärt barn har många namn. Recept för 30 bollar.
Den klassiska chokladbollen gjord i vegansk version och med kallbryggt kaffe. Genom att använda kallbryggt kaffe i smeten får vi en härlig lite rundare och karamelliserad smak på kaffet och utan beskan.

Smet
225 g vegetabiliskt margarin
180 g strösocker
60 g kakao
2 tsk vaniljsocker
300 g havregryn
0,50 tsk salt
Dekoration
riven kokos eller pärlsocker
1
Ställ fram margarinet i rumstemperatur i god tid så att det hinner bli riktigt mjukt.
2
Lägg alla ingredienser förutom riven kokos/pärlsocker i en matberedare och mixa ihop till en krämig smet.
3
Forma smeten till bollar och rulla i riven kokos eller pärlsocker.
4
Låt vila i kylskåp minst 1 timme för bästa smak.
Ingredienser
Smet
225 g vegetabiliskt margarin
180 g strösocker
60 g kakao
2 tsk vaniljsocker
300 g havregryn
0,50 tsk salt
Dekoration
riven kokos eller pärlsocker
0 comments on “Klassiska chokladbollar”Add yours →