Denna mjuka helt veganska pepparkaka passar perfekt till julens bjudningar. En söt kaka möter en syrlig frosting och dekoreras med dina favoritbär. Säsongen till ära passar såklart lingon utmärkt, eller varför inte hallon och björnbär som jag gjorde?

Sätt ugnen på 180°C varmluft eller 200°C över- och undervärme.
Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, salt, kardemumma, kryddnejlika, ingefära och kanel i en skål.
Vispa rapsolja och strösocker ordentligt i en stor bunke.
Blanda ner lingonsylten i smeten.
Rör sedan försiktigt ner Oatly iMat.
Rör ner de torra ingredienserna i smeten.
Häll ner smeten i en smord och bröad rund springform, ca 28 cm i diameter.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.
Prova med en sticka om kakan är klar, den ska inte bli kladdig.
Ta ut kakan och låt svalna helt.
Låt kakan svalna ordentligt så att frostingen inte smälter av värmen.
Smält margarinet och låt det svalna något.
Vispa under tiden ihop Oatly påMackan och florsocker i en skål med en elvisp.
Riv det yttersta skalet av citronen.
Vispa ner det rivna citronskalet och det smälta margarinet i frostingen.
Ta bort kanten på springformen och bred ut frostingen på kakan.
Avsluta med att dekorera kakan med valfria bär.
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 180°C varmluft eller 200°C över- och undervärme.
Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, salt, kardemumma, kryddnejlika, ingefära och kanel i en skål.
Vispa rapsolja och strösocker ordentligt i en stor bunke.
Blanda ner lingonsylten i smeten.
Rör sedan försiktigt ner Oatly iMat.
Rör ner de torra ingredienserna i smeten.
Häll ner smeten i en smord och bröad rund springform, ca 28 cm i diameter.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.
Prova med en sticka om kakan är klar, den ska inte bli kladdig.
Ta ut kakan och låt svalna helt.
Låt kakan svalna ordentligt så att frostingen inte smälter av värmen.
Smält margarinet och låt det svalna något.
Vispa under tiden ihop Oatly påMackan och florsocker i en skål med en elvisp.
Riv det yttersta skalet av citronen.
Vispa ner det rivna citronskalet och det smälta margarinet i frostingen.
Ta bort kanten på springformen och bred ut frostingen på kakan.
Avsluta med att dekorera kakan med valfria bär.
0 comments on “Mjuk pepparkaka med citronfrosting”Add yours →