En mjuk och vegansk julig kaka med ett täcke av citronfrosting och dekorerad med bär. Recept för 12 bitar i en rund springform.
Denna mjuka helt veganska pepparkaka passar perfekt till julens bjudningar. En söt kaka möter en syrlig frosting och dekoreras med dina favoritbär. Säsongen till ära passar såklart lingon utmärkt, eller varför inte hallon och björnbär som jag gjorde?
mängd 12 portioner Portioner Fjärdedel (3 portioner) Halv (6 portioner) Standard (12 portioner) Dubbel (24 portioner) Trippel (36 portioner) Förberedelsetid 1 timmeTillagningstid 50 minuter
Mjuk pepparkaka
240 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
0,50 tsk salt
1 tsk mald kardemumma
1 tsk mald kryddnejlika
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald kanel
240 g rapsolja
315 g strösocker
150 g Oatly iMat (havregrädde)
190 g lingonsylt
Frosting
150 g vegetabiliskt margarin
150 g Oatly påMackan (vegansk färskost)
135 g florsocker
1 citron, skalet
Dekoration
valfria bär
Mjuk pepparkaka
1 Sätt ugnen på 180°C varmluft eller 200°C över- och undervärme.
2 Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, salt, kardemumma, kryddnejlika, ingefära och kanel i en skål.
3 Vispa rapsolja och strösocker ordentligt i en stor bunke.
4 Blanda ner lingonsylten i smeten.
5 Rör sedan försiktigt ner Oatly iMat.
6 Rör ner de torra ingredienserna i smeten.
7 Häll ner smeten i en smord och bröad rund springform, ca 28 cm i diameter.
8 Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter .
9 Prova med en sticka om kakan är klar, den ska inte bli kladdig.
10 Ta ut kakan och låt svalna helt.
Frosting och dekoration
11 Låt kakan svalna ordentligt så att frostingen inte smälter av värmen.
12 Smält margarinet och låt det svalna något.
13 Vispa under tiden ihop Oatly påMackan och florsocker i en skål med en elvisp.
14 Riv det yttersta skalet av citronen.
15 Vispa ner det rivna citronskalet och det smälta margarinet i frostingen.
16 Ta bort kanten på springformen och bred ut frostingen på kakan.
17 Avsluta med att dekorera kakan med valfria bär.
Ingredienser Mjuk pepparkaka
240 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
0,50 tsk salt
1 tsk mald kardemumma
1 tsk mald kryddnejlika
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald kanel
240 g rapsolja
315 g strösocker
150 g Oatly iMat (havregrädde)
190 g lingonsylt
Frosting
150 g vegetabiliskt margarin
150 g Oatly påMackan (vegansk färskost)
135 g florsocker
1 citron, skalet
Dekoration
valfria bär
Instruktioner Mjuk pepparkaka
1 Sätt ugnen på 180°C varmluft eller 200°C över- och undervärme.
2 Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, salt, kardemumma, kryddnejlika, ingefära och kanel i en skål.
3 Vispa rapsolja och strösocker ordentligt i en stor bunke.
4 Blanda ner lingonsylten i smeten.
5 Rör sedan försiktigt ner Oatly iMat.
6 Rör ner de torra ingredienserna i smeten.
7 Häll ner smeten i en smord och bröad rund springform, ca 28 cm i diameter.
8 Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter .
9 Prova med en sticka om kakan är klar, den ska inte bli kladdig.
10 Ta ut kakan och låt svalna helt.
Frosting och dekoration
11 Låt kakan svalna ordentligt så att frostingen inte smälter av värmen.
12 Smält margarinet och låt det svalna något.
13 Vispa under tiden ihop Oatly påMackan och florsocker i en skål med en elvisp.
14 Riv det yttersta skalet av citronen.
15 Vispa ner det rivna citronskalet och det smälta margarinet i frostingen.
16 Ta bort kanten på springformen och bred ut frostingen på kakan.
17 Avsluta med att dekorera kakan med valfria bär.
Mjuk pepparkaka med citronfrosting
0 comments on “Mjuk pepparkaka med citronfrosting”Add yours →