En mjuk och fluffig vegansk morotskaka med ett täcke av citronfrosting. Recept för 12 bitar i en rund springform.
En mjuk och fluffig morotskaka med ett täcke av citronfrosting. Genom att rosta valnötterna skapar vi en mjuk och saftig kaka med lite mer crunchiga partier samtidigt som vi frigör smaken från nötterna bättre. Kombinationen av muskotnöt och ingefära ger också kakan lite mer sting och bidrar till karaktären.
mängd 12 portioner Portioner Fjärdedel (3 portioner) Halv (6 portioner) Standard (12 portioner) Dubbel (24 portioner) Trippel (36 portioner) Förberedelsetid 1 timmeTillagningstid 50 minuter
Morotskaka
40 g valnötter
240 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
0,50 tsk salt
1 tsk mald muskotnöt
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald kanel
240 g rapsolja
315 g strösocker
220 g morötter
150 g Oatly iMat (havregrädde)
Frosting
150 g vegetabiliskt margarin
150 g Oatly påMackan Naturell (vegansk färskost)
135 g florsocker
1 citron, skalet
Dekoration
riven kokos
Morotskaka
1 Sätt ugnen på 180°C varmluft eller 200°C över- och undervärme.
2 Sprid ut valnötterna i en ugnspanna och rosta dem i ca 5-8 minuter i mitten av ugnen.
3 Ta gärna ut och vänd runt dem mot slutet. De ska bli ljust rostade och riktigt varma men ej brända.
4 Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, salt, muskotnöt, ingefära och kanel i en skål.
5 Vispa rapsolja och strösocker ordentligt i en stor bunke.
6 Riv morötterna fint och blanda ner i smeten
7 Rör sedan försiktigt ner Oatly iMat
8 Rör ner de torra ingredienserna i smeten.
9 Rör till sist ner de rostade valnötterna.
10 Häll ner smeten i en smord och bröad rund springform, ca 28 cm i diameter.
11 Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter .
12 Prova med en sticka om kakan är klar, den ska inte bli kladdig.
13 Ta ut kakan och låt svalna helt.
Frosting och dekoration
14 Låt morotskakan svalna ordentligt så att frostingen inte smälter av värmen.
15 Smält margarinet och låt det svalna något.
16 Vispa under tiden ihop Oatly påMackan och florsocker i en skål med en elvisp.
17 Riv det yttersta skalet av citronen.
18 Vispa ner det rivna citronskalet och det smälta margarinet i frostingen.
19 Ta bort kanten på springformen och bred ut frostingen på kakan.
20 Avsluta med att dekorera kakan med riven kokos.
Ingredienser Morotskaka
40 g valnötter
240 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
0,50 tsk salt
1 tsk mald muskotnöt
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald kanel
240 g rapsolja
315 g strösocker
220 g morötter
150 g Oatly iMat (havregrädde)
Frosting
150 g vegetabiliskt margarin
150 g Oatly påMackan Naturell (vegansk färskost)
135 g florsocker
1 citron, skalet
Dekoration
riven kokos
Instruktioner Morotskaka
1 Sätt ugnen på 180°C varmluft eller 200°C över- och undervärme.
2 Sprid ut valnötterna i en ugnspanna och rosta dem i ca 5-8 minuter i mitten av ugnen.
3 Ta gärna ut och vänd runt dem mot slutet. De ska bli ljust rostade och riktigt varma men ej brända.
4 Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, salt, muskotnöt, ingefära och kanel i en skål.
5 Vispa rapsolja och strösocker ordentligt i en stor bunke.
6 Riv morötterna fint och blanda ner i smeten
7 Rör sedan försiktigt ner Oatly iMat
8 Rör ner de torra ingredienserna i smeten.
9 Rör till sist ner de rostade valnötterna.
10 Häll ner smeten i en smord och bröad rund springform, ca 28 cm i diameter.
11 Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter .
12 Prova med en sticka om kakan är klar, den ska inte bli kladdig.
13 Ta ut kakan och låt svalna helt.
Frosting och dekoration
14 Låt morotskakan svalna ordentligt så att frostingen inte smälter av värmen.
15 Smält margarinet och låt det svalna något.
16 Vispa under tiden ihop Oatly påMackan och florsocker i en skål med en elvisp.
17 Riv det yttersta skalet av citronen.
18 Vispa ner det rivna citronskalet och det smälta margarinet i frostingen.
19 Ta bort kanten på springformen och bred ut frostingen på kakan.
20 Avsluta med att dekorera kakan med riven kokos.
Morotskaka med citronfrosting
0 comments on “Morotskaka med citronfrosting”Add yours →