Utskriftsalternativ:

Rabarberchutney med curry och chili

mängd1 portionFörberedelsetid30 minuterTillagningstid1 timme

En underbar chutney som passar bra tillsammans med grillade rätter.

 700 g rabarber
 2 rödlökar
 50 g ättika
 100 g vatten
 2 cm färsk ingefära
 2 chilifrukter
 8 torkade aprikoser
 20 g currypulver
 450 g strösocker
 2 tsk salt
1

Skölj rabarbern och skär i centimeterstora tärningar.

2

Finhacka rödlöken.

3

Lägg rabarber, rödlök, ättika och vatten i en kastrull.

4

Låt sjuda i 10 minuter under kontinuerlig omrörning.

5

Riv ingefäran fint.

6

Finhacka chilin samt de torkade aprikoserna.

7

Blanda i kastrullen tillsammans med curry, socker och salt.

8

Låt sjuda i ca 40 minuter. Rör om med jämna mellanrum.

9

Sätt ugnen på 150°C, varmluft eller över- och undervärme.

10

Diska alla burkar och lock du ska använda väl.

11

Sterilisera burkar och lock genom att värma dem i ugnen i minst 15 minuter.

12

Ta ut burkarna en och en från ugnen, de ska fortfarande vara varma när du häller upp chutneyn i dem.

13

Häll upp chutney i de sterila burkarna och sätt på locket innan den svalnat.

14

När chutneyn svalnat helt förvarar du den i kylskåp där den håller sig i flera månader.

15

För bästa smak bör chutney mogna i minst två veckor innan du öppnar den.

Näringsinnehåll

0 portioner

Portionsstorlek