En underbar chutney som passar bra tillsammans med grillade rätter.
Skölj rabarbern och skär i centimeterstora tärningar.
Finhacka rödlöken.
Lägg rabarber, rödlök, ättika och vatten i en kastrull.
Låt sjuda i 10 minuter under kontinuerlig omrörning.
Riv ingefäran fint.
Finhacka chilin samt de torkade aprikoserna.
Blanda i kastrullen tillsammans med curry, socker och salt.
Låt sjuda i ca 40 minuter. Rör om med jämna mellanrum.
Sätt ugnen på 150°C, varmluft eller över- och undervärme.
Diska alla burkar och lock du ska använda väl.
Sterilisera burkar och lock genom att värma dem i ugnen i minst 15 minuter.
Ta ut burkarna en och en från ugnen, de ska fortfarande vara varma när du häller upp chutneyn i dem.
Häll upp chutney i de sterila burkarna och sätt på locket innan den svalnat.
När chutneyn svalnat helt förvarar du den i kylskåp där den håller sig i flera månader.
För bästa smak bör chutney mogna i minst två veckor innan du öppnar den.
0 portioner