En riktig klassiker som passar perfekt till smulpaj och äppelkaka. Att göra sin egen vaniljsås från grunden går både snabbt och lätt och är mycket godare än den färdigköpta.

Häll mjölken och grädden i en kastrull.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ner kärnorna i gräddmjölken.
Lägg även i vaniljstången.
Koka upp och låt koka i 3 minuter.
Ta upp vaniljstången och låt svalna.
Vispa äggulor och strösocker pösigt.
Tillsätt lite av gräddmjölken och vispa lite till.
Häll äggblandningen i kastrullen med gräddmjölk.
Låt sjuda sakta på svag värme, utan att koka, under vispning tills den tjocknar. Den får inte koka, då skär den sig.
Kyl såsen.
Ingredienser
Instruktioner
Häll mjölken och grädden i en kastrull.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ner kärnorna i gräddmjölken.
Lägg även i vaniljstången.
Koka upp och låt koka i 3 minuter.
Ta upp vaniljstången och låt svalna.
Vispa äggulor och strösocker pösigt.
Tillsätt lite av gräddmjölken och vispa lite till.
Häll äggblandningen i kastrullen med gräddmjölk.
Låt sjuda sakta på svag värme, utan att koka, under vispning tills den tjocknar. Den får inte koka, då skär den sig.
Kyl såsen.
0 comments on “Vaniljsås”Add yours →