Detta är en vegansk variant av double chocolate chip cookies, baserade på de underbara veganska sugar cookies, fast med kakao i smeten och proppade med bitar av vit choklad. Detta är klassiska sega kakor med trevlig chokladsmak och mycket vit choklad. De är precis lagom söta, spröda längst kanterna och sedan härligt sega mot mitten, precis som amerikanska kakor brukar vara.
När du tar ut kakorna från ugnen kommer de vara lite uppblåsta och alldeles mjuka, vänta ett par minuter så sjunker de igen och börjar stelna. Låt dem ligga kvar på bakplåten ett par minuter innan du tar hela bakplåtspappret och lägger på ett galler för att låta dem svalna helt.
För att kakorna ska bli helt veganska behöver du hitta vegansk vit choklad, det finns att hitta i alla välsorterade livsmedelsbutiker.
Eftersom de är sega och inte torra, och till skillnad från kakor i butik fria från konserveringsmedel, håller de inte lika länge i rumstemperatur som andra småkakor, men de är så goda att de nog kommer gå fort åt ändå. Annars går de givetvis bra att frysa, precis som alla småkakor, och håller då i ett par månader.
Tänk på att inte förvara torra och sega småkakor i samma burk, då blir de torra segare och de sega torrare.

Börja med att se till att samtliga ingredienser är rumstempererade, ta ut de kylda ingredienserna ett par timmar i förväg så att alla har samma temperatur och att margarinet blir mjukt.
Sätt ugnen på 180°C varmluft eller 200°C över- och undervärme.
Ta fram fyra bakplåtar och klä med bakplåtspapper.
Grovhacka den vita chokladen.
Blanda samman vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och kakao i en skål.
Vispa ihop mjukt margarin och strösocker i en bunke till en jämn blandning.
Tillsätt kikärtsspad och vaniljsocker och vispa samman.
Blanda varsamt i de torra ingredienserna, lite i taget, till en jämn deg.
Blanda ner den grovhackade vita chokladen.
Ta matskedsstora klickar av degen och rulla till bollar och lägg ut på plåtarna, 9 på varje plåt.
Grädda bollarna i mitten av ugnen i cirka 8 - 10 minuter eller tills de flutit ut till kakor och ser fina ut, men inte har fått färg.
Låt svalna på bakplåten ett par minuter innan du flyttar över kakorna till ett galler för att svalna helt.
Ingredienser
Instruktioner
Börja med att se till att samtliga ingredienser är rumstempererade, ta ut de kylda ingredienserna ett par timmar i förväg så att alla har samma temperatur och att margarinet blir mjukt.
Sätt ugnen på 180°C varmluft eller 200°C över- och undervärme.
Ta fram fyra bakplåtar och klä med bakplåtspapper.
Grovhacka den vita chokladen.
Blanda samman vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och kakao i en skål.
Vispa ihop mjukt margarin och strösocker i en bunke till en jämn blandning.
Tillsätt kikärtsspad och vaniljsocker och vispa samman.
Blanda varsamt i de torra ingredienserna, lite i taget, till en jämn deg.
Blanda ner den grovhackade vita chokladen.
Ta matskedsstora klickar av degen och rulla till bollar och lägg ut på plåtarna, 9 på varje plåt.
Grädda bollarna i mitten av ugnen i cirka 8 - 10 minuter eller tills de flutit ut till kakor och ser fina ut, men inte har fått färg.
Låt svalna på bakplåten ett par minuter innan du flyttar över kakorna till ett galler för att svalna helt.
0 comments on “Veganska double chocolate chip cookies”Add yours →