Klassiska engelska scones med russin, perfekta till afternoon tea. Recept för 8 scones.
Klassiska engelska scones med russin, perfekta till afternoon tea, här i en vegansk variant gjord på kikärtsspad och Oatly iMat. Servera med sylt och vegansk clotted cream, eller vispat vegetabiliskt margarin.

270 g vetemjöl
45 g strösocker
0,50 tsk salt
1 msk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
90 g russin
75 g vegetabiliskt margarin
50 g kikärtsspad
200 g Oatly iMat (havregrädde)
1
Sätt ugnen på 200°C varmluft, eller 225°C över- och undervärme.
2
Blanda samma de torra ingredienserna.
3
Dela margarinet i bitar och blanda ner i bunken till en deg.
4
Tillsätt kikärtsspad och Oatly iMat blanda samman.
5
Forma till 8 små bollar och lägg i muffinsformar på en plåt.
6
Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter eller tills de fått fin färg.
Ingredienser
270 g vetemjöl
45 g strösocker
0,50 tsk salt
1 msk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
90 g russin
75 g vegetabiliskt margarin
50 g kikärtsspad
200 g Oatly iMat (havregrädde)
0 comments on “Veganska engelska scones”Add yours →