Klassiska engelska scones med russin, perfekta till afternoon tea, här i en vegansk variant gjord på kikärtsspad och Oatly iMat. Servera med sylt och vegansk clotted cream, eller vispat vegetabiliskt margarin.

Sätt ugnen på 200°C varmluft, eller 225°C över- och undervärme.
Blanda samma de torra ingredienserna.
Dela margarinet i bitar och blanda ner i bunken till en deg.
Tillsätt kikärtsspad och Oatly iMat blanda samman.
Forma till 8 små bollar och lägg i muffinsformar på en plåt.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter eller tills de fått fin färg.
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°C varmluft, eller 225°C över- och undervärme.
Blanda samma de torra ingredienserna.
Dela margarinet i bitar och blanda ner i bunken till en deg.
Tillsätt kikärtsspad och Oatly iMat blanda samman.
Forma till 8 små bollar och lägg i muffinsformar på en plåt.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter eller tills de fått fin färg.
0 comments on “Veganska engelska scones”Add yours →