Riktigt härligt mäktig och chokladig tryffeltårta. Recept för 12 bitar.
Detta är verkligen en underbar och mäktig chokladtårta. Riktigt chokladig och härlig med chokladbotten och chokladtryffel. Lite extra dekoration i form av chokladägg och guldpulver på toppen.
mängd 12 portioner Portioner Fjärdedel (3 portioner) Halv (6 portioner) Standard (12 portioner) Dubbel (24 portioner) Trippel (36 portioner)
Tårtbotten
200 g mörk choklad
200 g smör
180 g strösocker
4 ägg
120 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
Tryffel
300 g mjölkchoklad
200 g mörk choklad
300 ml vispgrädde
Garnering
chokladägg
guldpulver dekoration
Tårtbotten
1 Sätt ugnen på 180°C varmluft eller över- och undervärme.
2 Smörj en rund springform, ca 28 cm diameter, med smör och pudra med lite vetemjöl.
3 Bryt chokladen i bitar och smält choklad och smör i vattenbad.
4 Vispa ägg och socker fluffigt i en stor bunke.
5 Blanda samman vetemjöl och bakpulver i en djup tallrik.
6 Vänd ner de torra ingredienserna och chokladröran i äggfluffet. Blanda väl och häll i den smorda och mjölade formen.
7 Häll upp den färdiga smeten i springformen och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter .
8 Ta ut kakan och låt den svalna helt.
Tryffel
9 Koka upp grädden i en liten kastrull.
10 Bryt ner chokladen i grädden och rör till en jämn smet.
11 Häll smeten över tårtbotten.
12 Låt stelna i kylskåp ett par timmar.
Garnering
13 Ta ut den kalla tårtan ur kylen och dekorera med chokladägg och ett stänk guldpulver.
Ingredienser Tårtbotten
200 g mörk choklad
200 g smör
180 g strösocker
4 ägg
120 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
Tryffel
300 g mjölkchoklad
200 g mörk choklad
300 ml vispgrädde
Garnering
chokladägg
guldpulver dekoration
Instruktioner Tårtbotten
1 Sätt ugnen på 180°C varmluft eller över- och undervärme.
2 Smörj en rund springform, ca 28 cm diameter, med smör och pudra med lite vetemjöl.
3 Bryt chokladen i bitar och smält choklad och smör i vattenbad.
4 Vispa ägg och socker fluffigt i en stor bunke.
5 Blanda samman vetemjöl och bakpulver i en djup tallrik.
6 Vänd ner de torra ingredienserna och chokladröran i äggfluffet. Blanda väl och häll i den smorda och mjölade formen.
7 Häll upp den färdiga smeten i springformen och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter .
8 Ta ut kakan och låt den svalna helt.
Tryffel
9 Koka upp grädden i en liten kastrull.
10 Bryt ner chokladen i grädden och rör till en jämn smet.
11 Häll smeten över tårtbotten.
12 Låt stelna i kylskåp ett par timmar.
Garnering
13 Ta ut den kalla tårtan ur kylen och dekorera med chokladägg och ett stänk guldpulver.
0 comments on “Chokladtryffeltårta”Add yours →